Bmw K 1200 Rs Műszaki Adatok | Bmw R 1200 Rs: Túrának Indult, Teszt Lett Belőle - Hegylakók

May 4, 2022, 6:28 pm
  1. BMW R 1100 S műszaki adatok | Biturbo
  2. Online

163 LE, 127 Nm és jóindulatú futómű. A tesztmotoromat millió egyéb kiegészítővel is felszerelték, úgymint sportszélvédő, ESA (elektromosan állítható futómű), BC (board computer), markolatfűtés, oldaldoboztartó stb. A fedélzeti számítógépről és az oldaldobozokról már írtam az F800ST esetében, remek szerkezetek, venni kell őket, annak ellenére is, hogy a fogyasztásmérő egy csöppet takarékosabbnak mutatta nekem a motort, mint amilyen az valójában. Az extra plexi szélvédőnek ugyan csak nagyképűen nevezhető, de egy szép fejdíszt ad a monoklis szemű motornak, és valamelyest a menetszelet is terelgeti. Az igazi nagy durranás azonban az elektromosan állítható futómű. Állóhelyzetben beállítottam a rugó-előfeszítést: egy vagy két személy, vagy maximális terhelés csomagokkal, a csillapítással pedig három fokozatban menetközben is játszhattam. Az alapbeállítás, a normál, teljesen rendben volt a mindennapokban, a komfort pedig jól jött hepehupás aszfalton. Szerpentinen kipróbáltam a sport fokozatot, ami jótékonyan felkeményítette a futóművet.

BMW R 1100 S műszaki adatok | Biturbo

A motor 55 fokban előre billen a vázban, ennek köszönhető, hogy nagyon alacsony a súlypont, és hogy a szívó csatornák szögegyensesen vezetnek a hengerfejbe az injektor felöl. A száraz karteres megoldás - a motorolajat a váz hátsó része raktározza - révén több hely maradt a motorblokk fölött, és magát a motort is 6 centivel alacsonyabbra sikerült építeni, ami ismét az alacsony súlyponthoz járul hozzá. A K1200S-hez 167 lóerőt ígér a gyár, ami az első próba után kicsit optimista becslésnek tűnt a korábban tesztelt CBX1100XX 152 lóerős teljesítményéhez képest. Kardán, de szép. A leginkább említésre méltó műszaki megoldás a kormányról állítható futómű. Belépés A funkció használatához kérjük, lépjen be Milyen messze van Öntől a meghirdetett jármű? Kérjük, adja meg irányítószámát, így a találati listájában láthatóvá válik, mely jármű milyen távolságra található az Ön lakhelyétől közúton! Találjon meg automatikusan! Az esetleges visszaélések elkerülése és az Ön védelme érdekében kérjük, erősítse meg a belépését.

Sportoló üzemmódban azonban a göröngyök is sokkal fájdalmasabbak, így ez a beállítás jó minőségű kanyargós utakon, illetve nyílt napokon lehet ideális választás. A gombnyomások persze nem varázsolnak sem endurót sem versenymotort a gépből, de az ESA fantasztikus dolog, remélem lassan más gyártóknál is elterjed. BMW-hez híven a bemutatott feláras alkatrészeken kívül még ezer dolgot vásárolhatunk kedvencünkhöz, az alsóneműtől kezdve a sisakon, csizmán, ruhán, bukógombán, csomagtartón, dobozokon, GPS-en, guminyomás-ellenőrzőn (TPM) és lakaton át egészen a baseballsapkáig. Jó magam valószínűleg egy sportkipufogón kezdeném a pénzköltést. Na nem a lóerők, hanem sokkal inkább a látvány és hang miatt. A gyári kipuff is szép – amíg nem ég rá az utas bakancsának a talpa, de inkább úgy, mint egy tűzoltózenekarban szolgáló tuba. Korábban is tetszettek a BMW motorok minőségük, ötletes megoldásaik és kisugárzásuk miatt, de nem annyira, mint a BMW autók. Mindig furcsállottam, hogy egy ilyen patinás gyár hogy tudja megengedni magának azt a szakadékot, ami a teljesítményt tekintve az autóik és motorjaik között tátong, erre fel pár éve megalkották az új K sorozatot.

1996 tavaszán lettek 1200-esek. K1200GT a K1200RS modellváltozataként debütált 2002-ben. Azoknak készült, akiknek nem annyira fontos a luxus, megelégednek egy kényelmes üléspozícióval és egy nagyobb szélvédővel. Az elektromos állítás három módját választhatjuk: a komfort, a normál és a sport fokozat, amit természetesen az LCD kijelzőn nyomon követhetünk. A rugó-előfeszítést szintén itt választhatjuk ki attól függően, hogy csak egy motoros van a gépen, motoros és utas együtt, vagy sofőr, utas és csomagok terhelik. Így összesen 9 beállításra van lehetőségünk. A komfort-normál-sport fokozatokat akár menet közben is állíthatjuk, míg a rugó-előfeszítéshez meg kell állnunk. Hogy is van ez a Duolever? Az első futóművet Norman Hossack tervei alapján a BMW fejlesztette ki. A Duolever kicsit máshogy működik menet közben mint a Paralever, és ez érezhető is. Felépítésének vizsgálata a műszaki érdeklődéssel megáldott motorosok számára hozhat pár kellemes órát, dióhéjban annyi, hogy leginkább az autók keresztlengőkaros felfüggesztésével mutat rokonságot.

): 3, 3 Fogyasztás (l/100km) 120 km/órás sebességnél: 5, 5 Vételár: 4 498 000 Ft

Online

  1. Bmw k 1200 rs műszaki adatok 2019
  2. Bmw k 1200 rs műszaki adatok online
  3. Huawei p smart z kijelző

Normál autópálya-tempónál közel 400 km-es a hatótávolsága. A BMW futóművek különlegessége nem titok már senki előtt. Sajátságos megoldásaival igencsak kilóg a jelenlegi trendek közül, és ez az egyediség sokak szemében jó pont. Külön extra, hogy ráadásul még jól is működik. A Duolever első futómű ötlete Norman Hossacktől származik, amit aztán a BMW továbbfejlesztett. Nagy előnye, hogy egyúttal hatásosan elejét veszi a fékezéskori bólintásnak, ami ekkora tömegnél már kifejezetten jelentkezik. A hátsó Paralever megoldás sem ismeretlen, ám a GT-re a K1200S továbbfejlesztett, immár Evo Paralevernek hívott futóműve került. Nagyon stabil, nagyon merev, még nagy sebességnél is. Tényleg csak dicsérni lehet. Tesztmotorunk leginkább említésre méltó műszaki megoldása a kormányról állítható futómű, az ESA. A nagy BMW-k szinte mindegyikéhez választható már ez a remek funkció. Csak azt mondhatom, hogy ne sajnáljuk rá a pénzt. Összesen 9 alapbeállítás közül választhatunk, attól függően, hogy van-e utasunk, illetve mennyi csomag terheli a gépet.

Kellemes meglepetés Ezek után, gondoltam, érdekes egy menet lesz az ismeretlen vassal, de már nem volt visszaút, és ilyet még úgysem csináltam. Szépen elindultunk, elöl egy felvezető haladt, és végét is egy tapasztalt motoros zárta. Remek, ha nagy a baj, legalább lesz, ki összekanalazzon vagy válaszoljon, ha feltenném a bukóban megfogalmazódott ezernyi kérdést. Tehát nekivágtunk a Parád-Egerbakta útvonalnak, ami saccra úgy 25 kilométer lehetett. Szépen terelgettem motort, pedig, hiszetek vagy sem, még tényleg azt sem tudtam, pontosan min ülök – oké, BMW, de melyik? Még arra sem volt időm indulás előtt, hogy a típusra vessek egy pillantást… Jönnek a kanyarok, előtte már próbálgatom a fékeket, hogy ne a tömény szerpentinen érjen meglepetés. Finom döntögetek, mintha kátyúkat kerülgetnék, szóval kezdem felvenni a motorral a kapcsolatot, ismerkedünk egymással. Az már az elején feltűnt, hogy a fék rendkívül erős, jól harap, kicsit talán túl jól is az XX után, mert a nyomáspontot valahogy nem találom.

Egy nem sokat ígérő vasárnapon éppen a Mátrában motoroztam, amikor váratlanul belecsöppentem a bajorok tesztnapjába. Ha már így alakult, nem hagytam ki… Úgy hallottam, elkezdték felújítani a 24-es főutat, ami valljuk be, az állapotát tekintve már inkább hasonlított földúthoz, mint valódi szerpentinhez – ideje volt már a renoválásnak. A Mátra felé vettem hát az irányt, s motorozás közben jött az üzenet: gyere, találkozzunk Parádon, mert ott éppen BMW tesztnap zajlik, és aki regisztrált, mehet a kiválasztott motorral. Klucsik Tamás (Oldklu) barátom már a parkolóban várt, mégpedig egy meglepetéssel: kiderült, attól, hogy nem regisztráltam, mégis örömmel látnak, nosza – itt írjam alá, és már ülhetek is a vasra! Egy, kettő, három – melyik lesz a párom? Először azt se tudtam, mit mondjak, bukómon kilószám a bogarak, plexin szinte át se láttam, de egy ilyen felajánlásnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Gyorsan letámasztottam a motoromat, átpattantam a Bömösre, és már indultunk is! A gép bemelegítve várt rám, még annyi időm se volt, hogy megnézzem, egyáltalán milyen típusú masinán ülök, milyen gumik vannak alattam, a beállításokat nem is említve, pedig azokból akadt bőven.

A színezett szélvédő kihangsúlyozza a sportos megjelenést. Hengerfejburkolat-védelem A hengerfejburkolat átfogó védelem a karcolások és kőfelverődések ellen. Ruházat a következő kirándulásra Nagy teljesítményű ruházat rendkívüli esés- és kopásálló marhabőrből. Sportos túrakesztyű 2-kamrás technológiával. Integrált sisak sportmotorosoknak és a versenypályára.