Suzuki Vitara 1. 6 Jlx Pp Teszt

May 4, 2022, 7:02 pm

Az autóban számtalan kisebb-nagyobb rakodóhely található aprópénznek-napszemüvegnek, a pohártartó azonban teljes egészében kimaradt. Jópofa az utas napellenzőjének mágneses füllel rögzíthető takarólapja. (Erre mondtuk a Subarukban, hogy iszonyú. Szubjektivitás, ugye - a szerk. ) A hátsó traktus inkább két, mintsem három embernek való, viszont ha lefektetjük az aszimmetrikusan osztva dönthető üléstámlákat, akkor a teljes szélességben és magasságban nyíló ötödik ajtón át akár két kifejlett bullmasztiffot is betessékelhetünk és elvihetünk futni az erdőbe - miként ezt az autó tulajdonosa gyakran meg is teszi. '96-ig a Sidekick nem rendelkezett olyan felesleges, agyuk, vagy kávéjuk kiloccsanásától tartó tunya városiaknak való extrákkal, mint ABS, légzsák, vagy pohártartó. A már fentebb kitárgyalt extrákon túl a JLX szériatartozéka volt viszont a légkondicionáló. Hogy ez az általunk vizslatott jószágból hová tűnt, nem tudni, a valaha az A/C feliratú kapcsolóba igyekvő kábelek most telefont töltenek.

Mákos vétel - Suzuki Vitara 1988 - Totalcar autós népítélet

Tesztpéldányunk ráadásul nem is a parlagi Vitara, hanem annak hosszított verziójának, a Grand Vitarának amerikai nagybácsija. A '95-ben gyártott jószág öt éve hajókázott át a nagy vízen, jelenleg egy mindenféle állat tenyésztésével foglalkozó családi vállalkozásban fungál farmra szaladgálós, illetve kirándulóautóként. A hosszú Vitara kívülről kissé nevetésre ingerlően nagyoskodó, aránytalanul hosszú jószág. A kipróbált Sidekick fekete sárhányói, mélyzöld színe, a nem hivalkodó, egyszerűen szép felnik, a gyárilag az ötödik ajtóra helyezett pótkerék és az autóra utólag installált bozótrács és ködlámpa-tömkeleg egész jól sikerült kompozíciója mégis egy komoly, "erdőmérnök úr autója"-hatású járművet formáz. Dicséretére legyen mondva: a szemlélőnek csak hosszas tűnődés után ugrik be: de hiszen Barbie baba is egy rózsaszín - igaz rövid - Vitarában látható legtöbbször. A beltér is barátságos: vannak puha plüssülések, nincsenek macho terepjáróműszerek, csak a hatalmas fejtér és a brutális majrévas árulja el: nem személyautóban ülünk.

Tovább a legjobb tippekre Járműértékesítési kisokos Szeretne még többet megtudni, mivel jár a járműértékesítés? Készüljön fel minden eshetőségre a járműértékesítési kisokosunk és hivatalos dokumentumtárunk segítségével, melyekkel a legváratlanabb helyzetekben is naprakész maradhat. Megnézem Autókereskedések Autófelvásárlás Belépés / Regisztráció Autókatalógus SUZUKI VITARA SUZUKI VITARA 1. 6 JLX (PP) AC adatok 2004-2005 benzin 1 589 cm³ 71 kW, 97 LE manuális/kézi városi terepjáró (SUV, crossover) 1 030 kg Általános adatok Gyártási időszak: 2004. 06-2005.

1. generációs Suzuki Vitara? (5331707. kérdés)

A kardánkereszteket cserélni kell 20eFt (mint kiderült nagyon időszerű volt, a régi keresztekkel 120 fölött már komoly vibráció volt a kocsival, ez teljesen megszűnt, 160-ig próbáltam futott símán) - -Jobb első fék beállt. Tömítés csere, 1. 5eFt + 4eFt munkadíj, - -Teljes alváz és üregvédelem 60eFt, - -Gumi garnitúra, 110eft (terv), - -Kuplung csere 45eFt, - -Vezszíj, fékolaj, 20eFt + 14eFt munkadíj, - -Levegő-, olaj, üzemayagszűrő csere, 18eFt, - -Vonóhorog felszerelés műszakival, 65eFt, - -Lambda szonda csere 29eFt, - -A hűtő a műanyag és a fém összeresztésénél folyamatosan könnyezik, új 40eFt + beszerelés (terv) - -A lambdaszonda csere után, bár jóval ritkábban, de visszatért a lefulladás. Egy szerelő kipucolta a pillangószelep házat, most megint javult a helyzet, bár most sem tökéletes. Kb 600 km alatt 1x így is lefulladt motorfék üzem utáni kikuplungoláskor. - -Az olajnyomás hiányt jelző gomba meghalt. Nem volt jól összerakva, bekhsodott. Kicseréltük egy bontott swiftére, tökéletes 2eFt munkadíjjal.

Az ítélet értékelése 5, 0 (1 db) Szöveges ítélet Vitarát venni nem kis kaland. Ezt én is csak akkor tudtam meg, amikor a Jimny-t eladtam (lásd népítélet, Legkissebb ugrifüles c. ), és nekivágtunk. A legtöbb "kocka" Vitarát kereskedésben találtuk. Nyolcat néztünk meg, hervasztóbbnál hervasztóbb állapotúakat, végül egy ex-határőrségi autóra bukkantam, a hirdetés megjelenésének napján lecsaptam rá. Pár szóban a típusról. 1989 óta van kocka Vitara. Először csak Japánban gyártották, később Spanyolországtól az Egyesült Államokig létesültek gyártó üzemek, 1999-től már csak Spanyolországban készültek, 2004-től Santana 300 és 350 név alatt gyártották tovább. A konstrukció tehát idén 20 éves, ne tessenek elfelejteni, mikor ebben a típusban gondolkodnak. A motorok terén sok változtatás nem volt: 1. 6 8V (japán), 1. 6 16V (japán, spanyol, a Swiftben is ez volt), 1. 8 (főleg USA, Baleno motor), 2. 0 V6 (japán). E mellett 1. 9TD (PSA eredetű) dízellel lehetett kapni, de ez nálunk ritka, nem forgalmazták, a legtöbb ilyen magánimportból került be.

Price

Kinek ajánlanám? Akinek már volt terepjárója, vagy legalább Suzukija, van bejáratott megbízható szerelő ismerőse, és ha kell akkor nem retten meg attól, hogy esetleg javítani kell ezt-azt. Családosoknak is, még két gyerekkel is vállalható lehet. De csak, ha egy jó állapotút fognak ki (a miénk ahogy írtam, határőrségi volt - de budapesten, igazgatóságon, nem vidéki csapatós helyen, valamint végig szervizelt előélettel! ) Aki először venne terepjárót, vagy ´ócsó oszt jó´ alapon esik bele egy pár száz ezer forintos darabba, az jókorát fog csalódni benne, főleg, amikor az első alkatrészeket kell majd megvennie. A Jimny bár évjárat szempontjából öregebb volt, minden más szempontból korszerűbb, újabb. Ha választani lehet, akkor inkább Jimny, ha hely kell, akkor egy fiatal (2002 utáni) hosszú Vitara. Míg a Jimnyvel lépten nyomon megállítottak, hogy megkérdezzék mi ez, micsoda autó, a Vitarát inkább csak megnézték. Viszont, köszönhetően a(z egykor) sok rendőr, orvos, határőr Vitarának sehol sem volt gond a közlekedésben:) Bár most ismét személyautóban ülök, jó élményekkel írtam ezt az ítéletet, próbálva kiemelni mindazt, amire tényleg nagyon figyelni kell annak aki Vitarában gondolkodik.

SUZUKI VITARA 1.6 JLX (PP) 1995-2004, benzin, városi terepjáró (SUV, crossover), 1 589 cm³, manuális/kézi adatok (110397)

Böngésszen a kínálatában!

Jó tapasztalatom volt a tápiószecsői Suzuki Liptákkal, de ez annak tudható be, hogy Liptáknak is Vitarája van, ergo szívott már vele, ért hozzá. Általánosságban elmondható, hogy olyan szerelőhöz ne vigyük, aki nem látott még ilyet, vagy legalább terepjárót, mert csak kókányolni fog! Ennyi negatívum után, ha még mindíg olvassa valaki, akkor jöjjenek a pozitívumok. Ha kifogtunk egy jó Vitarát, ami egyben van (a lottóötösre is ennyi esély van kb, bár nekem előbbi bejött, utóbbi -még- nem), akkor egy robosztus, strapabíró és kényelmes autót kapunk. Aki azt írja billeg, vagy nem megy, annak nulla tapasztalata van terepjáróval, vagy egy széttaposott futóművel rendelkezőt fogott ki. A kanyarsebesség felveszi a versenyt a személyautókéval - igaz, egyenesben már nem annyira:) Nem egy nagysebességű autó, de az autópálya tempó könnyedén megvan az 1. 6-os motorral. Ugyan csak 97Le, de nem kell nagyon pörgetni, hogy menjen, 2500-3500 fordulat között el lehet autózni nagyon szépen. Az átlagfogyasztásom 7-7.

5L között volt, 195-ös gumikkal. Terepen kitűnően teljesít, bár a sajátom a hosszú változat volt, így sem akadtam fel, el, sehol sem. Kényelmes kiszállni, kényelmes beszállni mindenkinek, a hátsó igen magas ülések is jól tartanak, a csomagtartóba mi a nagyon nagy méretű babakocsit simán beraktuk és még maradt is egy kis hely. A két első ülés között tárolórekesz van, pohártartóval, van két kesztyűtartónk, oldalt két zseb, és itt véget is ért a kényelmi felszerelések sora. A kocka forma nem zajos nagy sebességnél sem, a magas építésnek hála jól ki lehet láni, a tükrök nagyok, a kocsi hátulját is könnyen látjuk. A független kerékfelfüggesztésnek hála igen fordulékony (a Jimny elől is merev tengelyes volt) és jól viseli a hibákat. Közel száz ezer km-el a háta mögött sem nyiszorgott, zörgött, végül is a belső összeszerelésre nem lehet olyan sok panasz (bár ami nincs, az nem zöröghet). A formája miatt nyáron sem melegedett fel, nem volt benne klíma, de a szellőzése gyorsan átszellőztette a kasznit, gyerekekkel is vállalható volt egy-egy hosszabb út.

  1. Suzuki vitara 1. 6 jlx pp teszt e
  2. Suzuki vitara 1. 6 jlx pp teszt 2019
  3. Totalcar - Tesztek - Használtteszt: Suzuki Sidekick 1995
  4. Két operációs rendszer egy gpen 7
  1. Earl babbie a társadalomtudományi kutatás gyakorlata pdf 1
  2. Zewa wc papír 24 tekercs ár 6
  3. 1015 budapest ostrom utca 6
  4. Büszkeség és balítélet televíziós sorozat 1945 relative
  5. Julius andan a világ a színfalak mögött pdf para