Forma 1 2019 Orosz Nagydíj / 2016-Os Formula–1 Orosz Nagydíj – Wikipédia

May 4, 2022, 8:38 pm

1953 – Londonban a Westminsteri apátsági templomban megkoronázták II. Erzsébet brit királynőt Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának más birodalmainak és területeinek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője címmel. 1958 – Az algíri felkelés nyomán Franciaországban Charles de Gaulle tábornok, miniszterelnök, honvédelmi miniszter korlátlan teljhatalmat kap. 1966 – Az amerikai Surveyor–1 holdszonda sima leszállást hajt végre a Holdon, a Viharok Óceánja területén. 1977 – Kádár János megkapja a Nemzetközi Lenin-békedíjat. 1986 – A magyar labdarúgó-válogatott az 1986-os világbajnokság csoportmérkőzésén a mexikói Irapuato városban 6-0 arányban kikap a Szovjetuniótól. Általános vélemény szerint ez a magyar labdarúgást legmélyebben megalázó vereség [2]. 1991 - Forgalomba állt az első MÁV InterCity expresszvonat, Miskolc és Budapest között. [1] 1991 - Pünkösd, a miskolci Isteni Ige templom ünnepélyes alapkőletétele. [2] 2014 – I. János Károly spanyol király – megromlott egészségi állapotára hivatkozva – lemond a trónjáról fia, Fülöp herceg javára.

Orosz nagydíj, 2019. szeptember 29.

A pontversenyben vezető Max Verstappen bizonyult a legjobbnak a Forma-1-es Francia Nagydíj szombati időmérőjén. A Red Bull második és harmadik szabadedzésen is leggyorsabb holland versenyzője a mezőnyben egyedüliként autózott másfél percen belüli köridőt (1:29. 990 p). Mögötte a Mercedes két pilótája zárt: második helyről a hétszeres világbajnok, címvédő brit Lewis Hamilton rajtolhat, míg harmadikként a finn Valtteri Bottas zárta a kvalifikációt. A 23 esztendős Verstappen pályafutása ötödik pole pozícióját szerezte meg. Az időmérő első részében előbb a japán Cunoda Juki, majd a német Mick Schumacher törte össze az autóját úgy, hogy piros zászló miatt félbeszakadt a kvalifikáció, utóbbi balesete egyben az első szakasz végét is jelentette. Az 53 körös Francia Nagydíj, az idény hetedik futama vasárnap 15 órakor rajtol.

  • 2 hónapos oltás után hasmenés
  • Forma 1 2019 orosz nagydíj w
  • Május 17. – Wikipédia

Orosz Nagydíj – rajtrács | M4 Sport

Az élmezőny mögött óriási meccs zajlik az ötödik helyért, Sainz, Magnussen és Albon öt másodpercen belül követik egymást. Leclerc még több lóerőt kért a csapattól, és látszólag meg is kapta. Öt körrel a vége előtt most egy másodpercen belülre került, miközben Hamilton már hatra van tőle. Eközben Albon a bokszból rajtolva feljött az ötödik helyre, csapattársa, Verstappen mögé. Magnussen a nyolcadik helyen szabálytalan pályára való visszatérés miatt öt másodpercet kapott. Leclerc elengedte Bottast, ráment a leggyorsabb körre, de négy tizeddel gyengébbet futott, mint az élen Hamilton. Leng a kockás zászló, a Mercedest hatodik alkalommal sem lehetett legyőzni Szocsiban. Hamilton, Bottas és Leclerc áll a dobogóra, a leggyorsabb körért járó egy pontot is a futamgyőztes vitte el. Köszönjük a figyelmet, pillanatokon belül jelentkezünk szöveges összefoglalónkkal. Kellemes vasárnap délutánt!

A finnek egyébként az elmúlt négy és fél évben a mostani csak a második ilyen korai búcsúja volt. A mezőnyben hat büntetést osztottak ki ezúttal. Max Verstappen mellett Pierre Gasly is öt helyet veszített az új belső égésű motorja miatt, míg a mezőny végére kerülő Danyiil Kvjatnál és Robert Kubicánál átfogóbb motorcserék történtek. Alexander Albon eközben nem fog felsorakozni a rajtrácsra. Az újonc a Q1-es búcsúja és 5 rajthelyes büntetése miatt eleve csak a 18. rajtpozícióba került volna, ezért a Red Bull úgy döntött, lecseréli a padlólemezét, továbbá új turbófeltöltőt, MGU-H-t, MGU-K-t és váltót épít az autójába. Az eredetileg használt konfiguráció módosítása miatt a thaiföldi így csak a boxutcából vághat neki a versenynek. Az Orosz Nagydíj a megszokottnál korábban, 13 óra 10 perckor rajtol, az M4 Sport és az közvetítése pedig 12:30-kor kezdődik. A lámpák kialvásakor az alábbi sorrendből taposnak a gázba a versenyzők! Orosz Nagydíj – rajtrács: 1. 1. sor Charles Leclerc 2. Lewis Hamilton 3.

2019-es Formula–1 orosz nagydíj - Wikiwand

A Mercedes taktikája lesz innen érdekes, mert közepes gumin elhúzhatják addig, hogy utána lágyon fejezzék be – kérdés, ez elég lesz-e a sikerhez. Robert Kubica az első áldozat, de nemsokára Kimi Räikkönent is beéri majd az élen haladó német. A mezőny legvégéről induló Albon szépen zárkózik fel. Érdekesebb viszont, hogy egyik csapat sem tudja pontosan, mennyit bírnak még a gumik az autóikon, így a Ferrari és a Mercedes is inkább egymásra, illetve arra vár, hogy jelentősen lassuljanak a gumik. Ki lép először? Egyetlen ezreddel volt gyorsabb a továbbra is élen haladó Vettelnél, vagyis lényegében nem változott a különbség ezzel, nincs aggódni valója a Ferrarinak. Csakhogy a Ferrarik lágy gumikon kezdtek, amik lassan kezdenek elfogyni majd, a Mercedesek meg maradhatnak kint a közepes keveréken. Eközben Hülkenberg megelőzte Sergio Pérezt, és feljött a nyolcadik helyre a Renault-val. A motorbüntetés miatt 9. helyről kezdő holland Lando Norrist előzte meg, és már a hatodik ezzel. Vettel, aki sorra futja a verseny legjobb köreit az élen, már 3 másodperccel megy Leclerc előtt közben.

Hamilton, Bottas, Leclerc, Verstappen, Sainz, Magnussen, Norris, Pérez, Stroll, Albon az első tíz. Fontos kiemelni, hogy az első tízből a két Mercedes, Leclerc, Stroll és Albon van lágy gumin, illetve hátrafelé a 14. Giovinazzi kivételével mindenki, úgyhogy lehet tempóbeli különbség. Lágy gumira vált, hogy hozza a Mercedes tempóját – a számítógépes rendszer egy pillanatra közepeset mutatott neki, furcsálltuk is.. Bőven volt helye a biztonsági autó mögött haladó mezőnyben erre, Verstappen a saját, korábbi kerékcseréje miatt nagyon messze jött, Leclerc simán jött vissza a harmadik helyre, hogy aztán felsorakozzon a mezőny a biztonsági autó mögött. Nincs jó napja a Forma-1 leggyengébb csapatának. Ám mivel jön a biztonsági autó George Russell falba csúszása miatt, így Albon is kedvezményes kerékcserét tudhat le. A virtuális safety car miatt nagyjából 13 másodpercet spórolnak a pályán lassabban közlekedő ellenfeleknek köszönhetően. Hamilton az élre tudott visszajönni lágy keverékű, tehát gyorsabb gumin, Bottas a harmadik Leclerc mögött, 8 másodperc hátránnyal, és ő is lágyon van.

Teljes film

Verstappen maradt a negyedik, ő közepesen fejezi be a futamot. A negyedik helyről esik ki a korábban vezető német, a kinetikuseneriga-visszanyerője (MGU-K) romlott el, így már biztos nem lesz kettős Ferrari-győzelem. Virtuális biztonsági autóval folytatják. Nagyon nyomta Leclerc az elmúlt 4 körben, elég volt neki ahhoz, hogy simán a csapattárs elé kerüljön. Mindkét Ferrari közepes gumin fejezi be a futamot – közben Leclerc már csak 6 másodpercre Bottas mögött, nagyon gyorsa a Ferrari a közepes gumin is. A Renault kihívta a garázsba az ausztrált, Grosjean után ő a második kieső ma. 1:37, 705-ös kört ment a monacói a Ferrarival, és máris 9 másodpercen belül van a harmadik helyen autózó Bottas mögött. Lágyról közepesre váltott neki a Ferrari, gyors elhatározás után jött a kerékcsere, mert eléggé kapkodva, de még időben értek ki a szerelők. Közben hátrébb a két McLaren is kerékcserén volt, Sainz a 12., Norris a 13. most, mindketten közepeset kaptak, vagyis mindenki úgy számol, hogy ezzel már végig lehet menni a futamon.

Azeri Nagydíj - Gasly ugrott az élre az időmérő előtt

1937 – Ütő Endre Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, színigazgató († 2017) 1939 – Somfai Éva magyar színésznő 1941 – Kő Pál (er.

Ez volt az első orosz nagydíj a Formula–1-es világbajnokságok történetében. A Marussia a hétvégén csak az egyik pilótáját, Max Chiltont indította el, miután Jules Bianchi az előző nagydíjon súlyos sérüléseket szenvedett. [2] Szabadedzések [ szerkesztés] Első szabadedzés [ szerkesztés] Az orosz nagydíj első szabadedzését október 10-én, pénteken délelőtt tartották. Először ült autóba a Sauber színeiben Szergej Szirotkin.